Därför blir du utbränd


Läs mer om utmattning på 1177 och hjärnfonden

När vi människor inte mår bra är en vanlig reaktion att vi drar oss tillbaka och blir mindre aktiva. Trots att det kan kännas rätt i stunden så bidrar det lätt till att vi hamnar i en ond cirkel, där bristen på aktiviteter i själva verket medför att vi blir ännu mer orkeslösa. En minskning i aktiviteter betyder också en minskning i den positiva förstärkning aktiviteterna i allmänhet ger, vilket i sin tur kan upplevas som mindre meningsfullt.


Annons för Svenskt Coolstuff:


Om du blir medveten om detta beteende hos dig själv är det viktigt att försöka göra sånt som är roligt och tillfredsställande så att du inför mer positiv förstärkning in i din vardag. För att inte dras in i utmattningssyndrom är det viktigt att ha en balans mellan negativt förstärkta aktiviteter (måsten och krav) och positivt förstärkta aktiviteter (roligt och tillfredsställande).

Vi lever i en tid där ”måsten” och ”krav” dominerar och därför utsätts allt fler personer för utmattningssyndrom.
Det finns olika orsaker men detta är den vanligaste orsaken idag.

/Toumas Touma


Följ mig gärna på instagram


Följ bloggen och få nya inspirerande inlägg varje
söndag klockan 13:00


Read related posts:
Läs relaterade inlägg:


Publicerad av Toumas Touma

Hej! Jag heter Toumas Touma och bor i Stockholm. Som intresse för den mentala hälsan läser jag dagligen stora författares böcker och nya forskningar om vad man kan göra för att må bra. Jag har kommit till en nivå där jag känner att jag kan hjälpa många människor och kommer därför att posta i denna sida allt jag tycker är bra att veta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.