Såhär gör du för att nå dina drömmar, ta hjälp av känslorna


Känslorna ger oss information
Vi får viktig information om oss själva och om andra genom känslor. Känslornas viktigaste funktion är alltså att få oss att agera på ett sätt så att vi mår bra – att överleva faror, att få stöd och tröst, ge och ta emot kärlek, få gemenskap, respekt och mycket annat. Allt detta är evidensbaserat information.

Känslorna kan stoppa dig från att nå dina mål
Jag vet att känslor också kan stoppa dig från att nå dina mål. Enligt forskning tar vi oftast beslut genom våra känslor. Men för att en känsla ska bli till och vägleda oss så behövs en tanke, en tanke som någon gång poppat upp i hjärnan och blivit accepterad och stämplad som sanning även om den i själva verket inte har någon sanning alls. En tanke som skapat en känsla. Sedan behövs inte tankarna för att känslan ska vägleda dig.

Annons för Svenskt Coolstuff:

Känslornas språk
Ett NEJ uttrycker känslorna sig i Obehag och ett JA uttrycker känslorna sig i behag.
Om du vill ta ett nytt steg fram i livet, ett steg du inte tagit förut så kommer dina känslor att försöka hålla dig undan genom att säga NEJ eftersom du avviker från bekvämlighetszonen, din ”säkerhetszon”. Ett NEJ från känslorna är den starkaste svaret du kan få som person och därför även den svåraste att gå emot.

Ett nytt steg behöver inte vara rätt eller fel
Tänk på att varje gång du avviker från din bekvämlighetszon så tar du ett steg längre i ditt liv. Även om steget gjort så att du fallit ner så har den också givit dig mera erfarenheter.
Kom ihåg att det varken finns ”bra” eller ”dåligt” eftersom i ”bra” finns ”dåligt” och i ”dåligt” finns ”bra” och därför finns ”bra” och ”dåligt” i allt.


/Toumas Touma


Följ mig gärna på instagram


Följ bloggen och få nya inspirerande inlägg varje
söndag klockan 13:00


Read related posts:
Läs relaterade inlägg:


Publicerad av Toumas Touma

Hej! Jag heter Toumas Touma och bor i Stockholm. Som intresse för den mentala hälsan läser jag dagligen stora författares böcker och nya forskningar om vad man kan göra för att må bra. Jag har kommit till en nivå där jag känner att jag kan hjälpa många människor och kommer därför att posta i denna sida allt jag tycker är bra att veta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.