Tankar som får dig att missuppfatta en situation


Tankefällor är ett slags logiska kullerbyttor som gör att vi missuppfattar eller felbedömer situationer. De är vanliga och kan vara harmlösa. Men om vi låter dem dominera, kommer de att förstöra redan dysfunktionellt tänkande. Då får de oss att känna och handla på ett sätt som vi annars inte skulle ha gjort. När du lär dig att lägga märke till dina tankefällor kan du också lära dig att undvika dem.

Annons för Svenskt Coolstuff:

Att lägga märke, uppmärksamma sina tankar är enligt mig en grundfärdighet. Det handlar om att uppmärksamma tankar som dyker upp i olika situationer och sedan ifrågasätta, filtrera och välja bland dem.
Att uppmärksamma tankar är bland de svåraste färdigheten jag lärt ut till mina klienter. Det krävs ständigt fokus samt övning, övning och övning. En sån färdighet är också bland de bästa en människa kan ha enligt mig och mina klienters åsikter.
Att vara medveten om vad som händer inom sig är startkicken för en grov livsförändring.
Allt handlar om din vilja!

/Toumas Touma


Följ mig gärna på instagram


Följ bloggen och få nya inspirerande inlägg varje
söndag klockan 13:00


Read related posts:
Läs relaterade inlägg:


Publicerad av Toumas Touma

Hej! Jag heter Toumas Touma och bor i Stockholm. Som intresse för den mentala hälsan läser jag dagligen stora författares böcker och nya forskningar om vad man kan göra för att må bra. Jag har kommit till en nivå där jag känner att jag kan hjälpa många människor och kommer därför att posta i denna sida allt jag tycker är bra att veta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.