Så hittar du din ”av” och ”på” knapp för dina tankar


-Varför ska jag vilja stänga av mina tankar för?
Vi har ”automatiska tankar” och dessa tankar kan komma under en halv sekund och sedan försvinna. Trotts dess snabba in och ut fart genom hjärnan så lämnar den en känsla i kroppen. Om det är en negativ tanke så lämnar den en obehaglig känsla i kroppen men är det en positiv tanke så lämnar den en behaglig känsla i kroppen.

-Men då stänger jag också av mina positiva tankar?
Ja det gör du! Men gör du detta under ca 1 till 2 veckor så kommer du att kunna stänga av och öppna dessa automatiska tankar. Du kommer alltså att ha en ”av” och ”på” knapp för hjärnans automatiska tankeproduktion.

Annons för Svenskt Coolstuff:

-Okej men vad gör jag sen då?
När du lärt dig att stänga av dina automatiska tankar så kommer du också att kunna filtrera tankar, det kommer att göra så att du kan reducera bort alla de negativa och låta de positiva kvar. Om du så vill.

-Kommer jag då att sluta vara negativ och bara vara positiv?
Det är upp till dig hur mycket du vill filtrera bort av de negativa. Allt styrs av vad du själv vill.

-Hur stänger jag av mina tankar då?
Genom att vara närvarande så ofta du bara kan.

Hur blir jag närvarande?
Finns flera sätt men enklast är att använda alla dina sinnen.

-Jag förstår fortfarande inte hur jag ska bli närvarande
Använd alla dina sinnen genom exempelvis att lyssna på dina fotsteg när du promenerar, lukta vad det luktar, känn på saker och ting osv. Detta gör så att du blir närvarande.

Annons för Svenskt Coolstuff:

-Okej jag förstår men varför stängs mina tankar av när jag blir närvarande?
Jo för att tankar existerar bara när det handlar om det förflutna och om framtiden. Du kan inte använda dom när du är närvarande. De används när det inte finns en verklighet.

-Vad menar du med att de används när det inte finns en verklighet?
Det enda som existerar är det som du ser, känner, hör, luktar och smakar och dessa saker kan du inte göra i framtiden eller i det förflutna, du kan bara gör det just NU.

-Betyder det att det förflutna och framtiden inte är på riktigt?
Precis! det är en illusion, en film som du skapar själv genom erfarenhet av det verklighet du upplevt. Det enda som verkligen existerar är det som finns just nu i detta ögonblick.

Okej jag förstår nu.

Annons för Svenskt Kosttillskott:

Jag själv väljer att inte ha några automatiska tankar alls. Jag väljer att tänka själv en positiv tanke när jag behöver det.
Jag har mina tankar avstängda ca 80 procent av dagen. Att ha dom avstängda gör så att jag återfår mycket energi till kroppen och hjärnan och det i sin tur gör mig jätte glad som person och ork att hantera livet alla vågor. De resterande 20 procenten använder jag tankarna för att planera eller lösa en uppgift.

Om jag också vill göra som dig, hur ska jag då kunna planera in framtiden om jag stänger av mina tankar?
Som jag precis sa så kan man planera sin framtid. Tankar ett verktyg och kanske till och med det mest avancerade verktyget som någonsin har funnits. Använd verktyget! men när du är klar med den så lägg tillbaka den i hyllan. Du går inte runt med en skruvmejsel och skruvar i luften medans du äter eller går på toa. Du använder den när du skruvar en skruv och sedan lägger du den i hyllan igen. Exakt så gäller det med alla verktyg, speciellt dina tankar.

/Toumas Touma


Följ mig gärna på instagram


Följ bloggen och få nya inspirerande inlägg varje
söndag klockan 13:00


Read related posts:
Läs relaterade inlägg:


Publicerad av Toumas Touma

Hej! Jag heter Toumas Touma och bor i Stockholm. Som intresse för den mentala hälsan läser jag dagligen stora författares böcker och nya forskningar om vad man kan göra för att må bra. Jag har kommit till en nivå där jag känner att jag kan hjälpa många människor och kommer därför att posta i denna sida allt jag tycker är bra att veta.

2 reaktioner till “Så hittar du din ”av” och ”på” knapp för dina tankar

  1. Hej jag får inga meilj från er?
    Ja försökt följa er
    Sen står det längs ner om webbplats? Va mena ni med det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.