Viktigt för dig som har barn


Om du har små barn, ge dem hjälp, vägledning och beskydd så gott du förmår, men ännu viktigare är att ge dem utrymme – utrymme att vara. De kommer till världen genom dig, men de är inte ”dina”. Föreställningen ”jag vet vad som är bäst för dig” kan vara sann när de är riktigt små, men ju äldre de blir desto mindre sant blir det. Ju fler förväntningar du har på hur deras liv bör gestalta sig, desto mer lever du i dina tankar i stället för att vara närvarande för dem.

Annons för Svenskt Coolstuff:

Ofrånkomligen kommer de att göra misstag, och de kommer att uppleva dem som en form av lidande, så som alla människor gör. I själva verket kanske de bara är misstag ur ditt perspektiv. Det som du ser som ett misstag kan vara precis vad dina barn behöver uppleva. Ge dem så mycket hjälp och vägledning du kan, men inse att du ibland också måste tillåta dem att göra misstag, i synnerhet när de börjar bli vuxna. Ibland kanske du också måste tillåta att de lider. Lidandet kanske drabbar dem helt oväntat, eller också kanske det uppstår som en konsekvens av deras egna misstag.

Källa

/Toumas Touma


Följ mig gärna på instagram


Följ bloggen och få nya inspirerande inlägg varje
söndag klockan 13:00


Read related posts:
Läs relaterade inlägg:


Publicerad av Toumas Touma

Hej! Jag heter Toumas Touma och bor i Stockholm. Som intresse för den mentala hälsan läser jag dagligen stora författares böcker och nya forskningar om vad man kan göra för att må bra. Jag har kommit till en nivå där jag känner att jag kan hjälpa många människor och kommer därför att posta i denna sida allt jag tycker är bra att veta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.