Personer som alltid väntar på nästa sak att reagera mot


Klagandet åtföljs ofta av bitterhet, men det kan också åtföljas av en starkare känsla såsom ilska eller någon annan upprörd känsla. På så sätt blir det mer laddat med energi. Att klaga förvandlas då till reaktivitet, ännu ett av egots sätt att stärka sig självt.

Det finns många människor som alltid väntar på nästa sak att reagera mot och känna sig uppretad eller orolig för – och det dröjer aldrig länge förrän de hittar den. ”Det här är en skandal”, skriker de. ”Hur vågar du…” ”Jag tycker inte alls om det här.” De är lika beroende av ilska och upprörda känslor som andra är av droger. Genom att reagera mot det ena och det andra hävdar och stärker de sin bild och sin upplevelse av sig själva.

Källor


Följ bloggen och få nya inspirerande inlägg varje
söndag klockan 13:00


Publicerad av Toumas Touma

Hej! Jag heter Toumas Touma och bor i Stockholm. Som intresse för den mentala hälsan läser jag dagligen stora författares böcker och nya forskningar om vad man kan göra för att må bra. Jag har kommit till en nivå där jag känner att jag kan hjälpa många människor och kommer därför att posta i denna sida allt jag tycker är bra att veta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.