Du är inte den som tänker


Photo by Public Domain Pictures on Pexels.com

Här har jag tagit ett citat från en bok skriven av Eckhart Tolle.
Försök att förstå djupet i vad han skriver.
Vi är mer än bara det ytliga kroppen som syns.

De flesta människor identifierar sig så fullständigt med rösten i huvudet, den ständiga strömmen av ofrivilliga och tvångsmässiga tankar och de känslor som åtföljer dem – att vi skulle kunna säga att de är besatta av sitt intellekt. Så länge som de är helt omedvetna om det här tror de att de är den som tänker. Det här är det egostyrda sinnet. Vi kallar det egostyrt eftersom det finns en upplevelse av jag (ego) i varje tanke – varje minne, tolkning, avsikt, synpunkt, reaktion och känsla. Det här är omedvetenhet, andligt talat. Ditt tänkande, innehållet i ditt sinne, är naturligtvis betingat av det förflutna: din uppfostran, kultur, familjebakgrund och så vidare. Själva kärnan i all din tankeaktivitet består av vissa repetitiva och bestående tankar, de känslor och reaktiva mönster som du identifierar dig starkast med. Denna varelse är själva egot.
Citat från Eckhart Tolle

/Toumas Touma


Följ bloggen och få nya inspirerande inlägg varje
söndag klockan 13:00

Publicerad av Toumas Touma

Hej! Jag heter Toumas Touma och bor i Stockholm. Som intresse för den mentala hälsan läser jag dagligen stora författares böcker och nya forskningar om vad man kan göra för att må bra. Jag har kommit till en nivå där jag känner att jag kan hjälpa många människor och kommer därför att posta i denna sida allt jag tycker är bra att veta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.