Därför skapar vi fiender


Det finns inget ego i att tala om for servitören att din soppa är kall och behöver värmas – om du håller dig till fakta, som alltid är neutrala.
”Hur vågar du servera mig kall soppa …” Det är att klaga. Det finns ett ”jag” här som älskar att känna sig personligen förolämpad av den kalla soppan och som tänker göra mesta möjliga av det, ett jag som älskar när någon gör fel. Den sortens klagande vi talar om är egots ärenden och verkar inte för en konstruktiv förändring. Ibland är det uppenbart att egot inte vill ha förändring så att det ska kunna fortsätta klaga.

Vad du kan göra när det gäller en person kan du också göra ifråga om en situation:
att göra den till en fiende.

Det bakomliggande är alltid: Det här borde inte hända, jag vill inte vara här, jag vill inte göra det här, jag blir orättvist behandlad.
Och egots främsta fiende är naturligtvis nuet, det vill säga livet självt.

Se om du kan fånga, det vill säga lägga märke till, den där rösten i huvudet.
Eckhart Tolle

/Toumas Touma


Följ bloggen och få nya inspirerande inlägg varje
söndag klockan 13:00

Publicerad av Toumas Touma

Hej! Jag heter Toumas Touma och bor i Stockholm. Som intresse för den mentala hälsan läser jag dagligen stora författares böcker och nya forskningar om vad man kan göra för att må bra. Jag har kommit till en nivå där jag känner att jag kan hjälpa många människor och kommer därför att posta i denna sida allt jag tycker är bra att veta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.