Hur man förlåter sig själv och andra


Du kan inte helt och fullt förlåta dig själv eller andra så länge du hämtar din självbild ur det förflutna. Först när du finner kraften i nuet, som är den enda verkliga kraften, kan sann förlåtelse komma till stånd. Den avväpnar det förflutna, och du inser på djupet att ingenting som du någonsin gjort eller som någon annan någonsin gjort mot dig har kunnat påverka ditt innersta, strålande väsen det ringaste. När du kapitulerar inför det som är och blir fullständigt närvarande upphör det förflutnas makt över dig. Du behöver det inte längre. Hemligheten är närvaro. Nuet är hemligheten.
Författare Eckhart Tolle

/Toumas Touma

person holding hands

Publicerad av Toumas Touma

Hej! Jag heter Toumas Touma och bor i Stockholm. Som intresse för den mentala hälsan läser jag dagligen stora författares böcker och nya forskningar om vad man kan göra för att må bra. Jag har kommit till en nivå där jag känner att jag kan hjälpa många människor och kommer därför att posta i denna sida allt jag tycker är bra att veta.

En tanke på “Hur man förlåter sig själv och andra

  1. Detta är svårt, har försökt ett par gånger men det går åt rätt håll. Får helt enkelt fortsätta för att nå målet! Fler inlägg tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.