Detta är avgörande för vilken slags framtid du får


Det är kvaliteten på din medvetenhet i det innevarande ögonblicket som är avgörande för vilken slags framtid du får uppleva, så att ge sig hän eller att kapitulera inför nuet är det mest meningsfulla du kan göra för att åstadkomma positiva förändringar. Alla åtgärder du i övrigt kan tänkas vidta är sekundära. Ingen verkligt positiv handling kan komma ur ett medvetandetillstånd där det fortfarande finns motstånd.

Annons för Svenskt Coolstuff:

För en del människor låter det negativt att ”kapitulera” – det antyder nederlag, att ge upp, att inte klara av saker och ting, att förslöas och så vidare. Sann hängivenhet är något helt annat. Det innebär inte att passivt uthärda alla tänkbara situationer och sluta göra något åt dem. Inte heller innebär det att upphöra med alla planer eller positiva åtgärder. Kapitulation är den enkla men djupgående visdomen att följa flödet i livet snarare än motar-beta det. Den enda plats där du kan uppleva livets flöde är nuet, så att kapitulera innebär helt enkelt att acceptera det innevarande ögonblicket förutsättningslöst, utan reservation. Det är att ge upp det inre motståndet mot det som är. Du behöver inte acceptera en oönskad eller oacceptabel livssituation. Du behöver inte heller lura dig själv och säga att det inte är något fel på den. Nej. Du inser helt och fullt att du vill lämna den. Sedan fokuserar du uppmärksamheten på nuet utan att sätta några mentala etiketter på det överhuvudtaget.

Annons för Svenskt Coolstuff:

Det innebär att du inte värderar nuet. Därför finns det inget motstånd, ingen emotionell negativitet. Du accepterar ”ärligheten” i det som är just nu. Sedan kan du vidta de nödvändiga åtgärderna och göra allt du kan för att ta dig ur situationen.
Författare Eckhart Tolle

/Toumas Touma


Följ mig gärna på instagram


Följ bloggen och få nya inspirerande inlägg varje
söndag klockan 13:00


Read related posts:
Läs relaterade inlägg:


Publicerad av Toumas Touma

Hej! Jag heter Toumas Touma och bor i Stockholm. Som intresse för den mentala hälsan läser jag dagligen stora författares böcker och nya forskningar om vad man kan göra för att må bra. Jag har kommit till en nivå där jag känner att jag kan hjälpa många människor och kommer därför att posta i denna sida allt jag tycker är bra att veta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.