När det inte finns någon utväg finns det ändå alltid en väg igenom


”Fly inte från smärtan. Möt den. Känn den helt och fullt. Känn den tänk inte på den! Uttryck den om du måste, men skriv inte några inre monologer. Ge känslan all din uppmärksamhet – inte personen eller situationen som du tror bär ansvaret för känslan. Låt inte intellektet använda smärtan som underbar för en offeridentitet.

Annons för Svenskt Coolstuff:

Att tycka synd om dig själv och berätta din historia för andra kommer bara att upprätthålla lidandet. Eftersom det är omöjligt att fly från känslan finns det bara en möjlighet, nämligen att gå in i den. Annars kommer ingenting att förändras. Så ge känslan din totala uppmärksamhet och avstå från att sätta mentala etiketter på den. Var intensivt medveten när du går in i känslan. Först kan det förefalla som om du kommer till en mörk och skrämmande plats. laktta impulsen att springa därifrån när den kommer, men agera inte utifrån den.

Annons för Svenskt Coolstuff:

Fortsätt att föra uppmärksamheten tillbaka till smärtan, fortsätt att känna sorgen, rädslan, skräcken, ensamheten, vad det nu är. Var vaken, var närvarande – närvarande med hela ditt Varande, med varje cell i kroppen. På så sätt för du in ljus i mörkret. Det är medvetenhetens låga.”
Skriver författaren Eckhart Tolle

/Toumas Touma


Följ mig gärna på instagram


Följ bloggen och få nya inspirerande inlägg varje
söndag klockan 13:00


Read related posts:
Läs relaterade inlägg:


Publicerad av Toumas Touma

Hej! Jag heter Toumas Touma och bor i Stockholm. Som intresse för den mentala hälsan läser jag dagligen stora författares böcker och nya forskningar om vad man kan göra för att må bra. Jag har kommit till en nivå där jag känner att jag kan hjälpa många människor och kommer därför att posta i denna sida allt jag tycker är bra att veta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.