Att använda och ge upp negativiteten


Allt inre motstånd upplevs som negativitet i någon form. All negativitet är motstånd. I det här sammanhanget är dessa två ord nästan synonyma.
Negativitet sträcker sig från irritation eller otålighet till häftig ilska, från depression, trumpenhet eller förbittring till självmordsbenägen förtvivlan. Ibland kan motståndet väcka den känslomässiga smärtkroppen, och då räcker det med en liten situation för att skapa intensiv negativitet som ilska, depression eller djup sorg.

Annons för Svenskt Coolstuff:

Egot tror att det genom negativiteten kan styra verkligheten och få vad det vill ha. Det tror att negativiteten kan hjälpa det att uppnå ett önskat tillstånd eller upplösa ett oönskat.
Om ”du” – det vill säga intellektet – inte trodde att det skulle fungera att vara olycklig, varför då vara olycklig? Sanningen är givetvis att negativitet inte fungerar. Istället för att dra till sig önskvärda tillstånd förhindrar negativiteten att de önskvärda tillstånden dyker upp. Istället för att negativiteten upplöser ett oönskat tillstånd upprätthåller den det faktiskt.

Skriver författaren Eckhart Tolle.

/Toumas Touma


Följ mig gärna på instagram


Följ bloggen och få nya inspirerande inlägg varje
söndag klockan 13:00


Read related posts:
Läs relaterade inlägg:


Publicerad av Toumas Touma

Hej! Jag heter Toumas Touma och bor i Stockholm. Som intresse för den mentala hälsan läser jag dagligen stora författares böcker och nya forskningar om vad man kan göra för att må bra. Jag har kommit till en nivå där jag känner att jag kan hjälpa många människor och kommer därför att posta i denna sida allt jag tycker är bra att veta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.